VitaExpert Booster

VitaExpert Booster- biostymulacja i ochrona

Gęstość: 1,25 kg/l

pH 5,0 – 6,0

Opakowania:

  • kanistry 5L, 10L, 20L
  • beczka 200L
  • paletopojemnik 1000L

Opis

Funkcje produktu:

– zmniejszenie negatywnych skutków stresów abiotycznych i biotycznych

– dostarczenie miedzi w postaci chelatu organicznego  jest najlepszym sposobem uzupełnienia niedoborów tego składnika, zwiększona zostaje odporność roślin na choroby grzybowe i bakteryjne

– poprawiony wzrost roślin, zwiększone plonowanie – wyższa produkcja biomasy, jakość plonu, wartości odżywcze i przechowalnicze – pogrubione ściany komórkowe w owocach i przedłużony okres przechowywania i przydatności do sprzedaży, zmniejszona skłonność do wylegania roślin

– optymalizacja procesów metabolicznych  poprzez zwiększenie produkcji chlorofilu w liściach, cukrów i aminokwasów w roślinach

– zwiększone plony o świetnej jakości i wydłużonym terminie przechowywania

-obniżenie zawartości azotanów, poprawienie przebiegu procesu kwitnienia (lepsza jakość pyłku kwiatowego)

VitaExpert Booster:

  • Skuteczny biostymulator z mieszanką aminokwasów i kwasów humusowych
  • Zwiększa odporność roślin na choroby grzybowe i bakteryjne
  • Poprawia wzrost roślin, zwiększa plonowanie, przedłuża okres przechowywania plonów

Biostymulacja i ochrona

VitaExpert Booster to nowoczesny biostymulator zawierający zoptymalizowaną mieszaninę aminokwasów i kwasów humusowych z dodatkiem miedzi systemicznej schelatyzowanej przez glukoheptonian.

Aminokwasy pochodzenia roślinnego, dzięki pełnej kompatybilności z metabolizmem nawożonych roślin, zapewniają szybki i łatwy transport składników pokarmowych wewnątrz roślin do miejsc w których jest największy deficyt danego składnika. Zwiększają wykorzystanie nawozów mineralnych, szczególnie azotowych co wpływa na obniżenie zawartości szkodliwych azotanów w warzywach i owocach. Wpływają korzystnie na dojrzewanie owoców.

Kwasy humusowe stabilizują odczyn pH i pozwalają na lepsze wykorzystanie przez rośliny składników pokarmowych i mikroelementów.

Miedź wchodzi w skład różnych enzymów i białek, aktywnie uczestniczy w procesie fotosyntezy, powstawania białek , przemianach azotowych i transporcie węglowodanów. Oddziaływuje korzystnie na gospodarkę wodną roślin. Funkcją pośrednią jest zwiększenie odporności roślin na choroby grzybowe i bakteryjne.

Dawki i terminy stosowania: